Wat doe ik?

Elk kind weet, bewust of onbewust, welke oplossing er is voor het probleem alleen heeft het soms wat hulp nodig. Ik help kinderen van 4 tot 12 jaar die om welke reden dan ook, in de knel of niet lekker in hun vel zitten.

Denk aan een kind dat:

  • niet weet hoe het vriendjes of vriendinnetjes kan maken
  • gepest wordt of zelf pest
  • slaap problemen heeft
  • veel ruzie maakt of niet met ruzie kan omgaan
  • zich boos voelt
  • zich verdrietig voelt
  • onzeker is

 

Of misschien is er iets anders waar jouw kind extra aandacht bij nodig heeft.

 

Coaching

Het doel van coaching is om kinderen weer grip te geven op datgene waar ze last van hebben. Je kind leert dat het zelf keuzes kan maken en ontwikkelt hiervoor nieuwe vaardigheden. Ook kan je zoon of dochter zich weer vrij en ontspannen voelen en vertrouwen in zichzelf krijgen.

Ik begeleid je kind hierin op een speelse manier.

Hoe?

In de eerste vijf kindersessies is het belangrijk om een vertrouwensband en relatie op te bouwen. Het kind staat centraal. Jullie zoon of dochter kiest zelf de materialen waarmee we werken. Zo krijg ik inzicht in wie het kind is en wat hij of zij leuk vindt om te doen.

WP_20160212_14_27_12_ProTijdens de sessies gaan we spelenderwijs op ontdekkingsreis. Het kind laat mij door middel van spel of het materiaal zien waar de klacht ligt en hoe het hier tot nu toe mee om gaat. Er zijn kinderen die er over willen praten en al heel goed kunnen aangeven waar ze hulp bij willen. Anderen doen dit bijvoorbeeld door zich creatief te uiten of door spel met poppen, auto’s of playmobil.

Ik sluit aan bij de belevingswereld en geef erkenning aan de behoefte van het kind. Het is mooi om te zien welke kwaliteiten een kind al in huis heeft om met de klacht om te gaan. Hierin ga ik op zoek naar situaties waarin een kind in zijn kracht staat en mij laat zien: ik weet het, ik kan het en ik doe het!IMG-20160131-WA0003

Bouwen aan zelfvertrouwen

Samen bouwen we aan zelfvertrouwen. Op een positieve en speelse manier. Hierdoor voelt het kind zich gesterkt en leert het geloven in zijn eigen unieke kracht. Ieder kind laat zichzelf op een eigen wijze zien en geeft zelf het tempo aan. Het is erg bijzonder om een kind te coachen bij het vinden van zijn eigen unieke oplossing. Het is geweldig om te zien hoe trots een kind kan zijn op zichzelf als het zijn eigen vrijheid en geluk weer heeft gevonden!